Pizzaiolo BASIS
Wil jij alle basiskennis opdoen die je nodig hebt als (hulp) pizzabakker of hobbybakker? Dan is onze opleiding "pizzaiolo basis" geknipt voor jou!
​
Na afronding van deze driedaagse opleiding ben je in staat om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken. Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig.
​
Indien gewenst kun je deze opleiding afronden met een examen voor het branche-erkende SVH-pizzaiolo diploma.
Wat leer je?
Pizza technieken
Theorie
Het zetten van een klassiek pizza deeg
Kneedtechniek
Recepturen en calculatie
Het opbollen van het deeg
Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan
Het gebruiken van een pizzaschep
Bakken in een professionele pizzaoven
Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings
Het werken met diverse meelsoorten
De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza
Gebruikte tarwe- en meelsoorten
Recepturen en processen
Fermentatie en rijpen van deeg
Bepaling van de watertemperatuur
De werking van de apparatuur
Je resultaat:
-
Je bent in staat om zelfstandig de lekkerste en gezondste pizza’s te bakken.
-
Je weet alles over een klassiek pizzadeeg.
-
Je beheerst de technieken om snel een pizzadeeg te openen (met de hand) en te beleggen tijdens 3 praktijkdagen in De Bilt.
-
Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken.
-
Je kunt met gebruik van een pizzaschep zelfstandig pizza's afbakken.
Wat is jouw investering?
Je betaalt 999 euro* (btw-vrij voor particulieren).
​
Jouw tijdinvestering:
​
-
3 praktijk cursusdagen van 10.00 tot 16:30 uur (3 x op maandag)
-
Theorie online
Examenoptie:
1. SVH-pizzaiolo-basis
​
-
Kosten: € 350
-
Praktijkexamen
​
Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.
​
Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.
We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.