top of page

Pizzaiolo BASIS

Wil jij alle basiskennis opdoen die je nodig hebt als (hulp) pizzabakker of hobbybakker? Dan is onze opleiding "pizzaiolo basis" geknipt voor jou!

​

Na afronding van deze driedaagse opleiding ben je in staat om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken. Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig.

​

Indien gewenst kun je deze opleiding afronden met een examen voor het branche-erkende SVH-pizzaiolo diploma.

Wat leer je?

Pizza technieken

Theorie

Het zetten van een klassiek pizza deeg

Kneedtechniek

Recepturen en calculatie

Het opbollen van het deeg

Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan

Het gebruiken van een pizzaschep

Bakken in een professionele pizzaoven

Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings

Het werken met diverse meelsoorten

De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza

Gebruikte tarwe- en meelsoorten

Recepturen en processen

Fermentatie en rijpen van deeg

Bepaling van de watertemperatuur

De werking van de apparatuur

Je resultaat:

  • Je bent in staat om zelfstandig de lekkerste en gezondste pizza’s te bakken.

  • Je weet alles over een klassiek pizzadeeg.

  • Je beheerst de technieken om snel een pizzadeeg te openen (met de hand) en te beleggen tijdens 3 praktijkdagen in De Bilt.

  • Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken. 

  • Je kunt met gebruik van een pizzaschep zelfstandig pizza's afbakken.

Wat is jouw investering?

Je betaalt 999 euro* (btw-vrij voor particulieren).

​

Jouw tijdinvestering:

​

  • 3 praktijk cursusdagen van 10.00 tot 16:30 uur (3 x op maandag)

  • Theorie online

 

Examenoptie: 

 

1. SVH-pizzaiolo-basis

​

  • Kosten: € 350

  • Praktijkexamen

​

Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.

​

Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.

We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De Pizza Academy opleidingen tot pizza prof

Heb je een vraag? Wij bellen jou

bottom of page