top of page

PINSAIOLO, word maestro in pinsa romana

Pinsa is geen pizza! Het is een uniek product. Meel van topkwaliteit en een hoge hydratatie zijn de kenmerken die Pinsa Romana tot een bijzonder en innovatief product maken. De smaak, geur en krokantheid zorgen ervoor dat jij en jouw klanten er vanaf de eerste hap gek op zijn.  Tijdens deze cursus van 1 dag ontdek je alle processen en professionele technieken om de originele Pinsa Romana te maken.

De instructeurs van de Pizza Academy hebben veel ervaring met het maken van pinsa. Pizza Academy is al sinds 2013 een door Maestro Corrado diMarco uit Rome erkende Pinsaschool. 

Wat leer je?

Pinsa praktijk

Theorie

Het zetten van een pinsa deeg

Opboltechnieken, stretch en fold 

Recepturen en calculatie

Het bewerken van nat deeg

Het openen / steken van de pinsa

Het gebruiken van een pizzaschep bij pinsa

Prebaken en bakken 

Het bereiden van pinsa met smakelijke sauzen en toppings

Het bereiden en eten van je eigen pinsa

De achtergrond en de ontwikkeling van de pinsa

Gebruikte tarwe- en meelsoorten

Recepturen en processen

Koude fermentatie en rijpen van deeg

Verschillende pinsaproducten (sharing, maaltijden, streetfood)

 Benodigde apparatuur

Je resultaat:

  • Je bent in staat om zelfstandig de lekkerste en gezondste pinsa te bakken.

  • Je weet alles pinsadeeg.

  • Je beheerst de technieken om een pinsadeeg op te bollen (met de hand), te steken en te beleggen.

  • Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken. 

Wat is jouw investering?

Je betaalt € 445  (btw-vrij voor particulieren). 

Jouw tijdinvestering:

  • Online theorie-module met video's en recepten  

  • 1 praktijk cursusdag van 9.00 tot 16:30 uur 

  • Kosten: € 445

Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.

Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.

We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Di Marco instructeur Pizza Academy pizzabakker

Heb je een vraag? Wij bellen jou

bottom of page