Opleidingen & workshops
Ontdek jouw pizzatalent!
Steeds meer consumenten en (horeca) professionals ontdekken hoe smaakvol licht verteerbare en culinaire pizza’s zijn. De honger naar (vak)kennis groeit: want hoe maak je zelf het juiste deeg en bak je een gezonde en smaakvolle pizza?
Samen met hun team brengen Marcel Losekoot en Salvatore Germana jou de kneepjes van het ambachtelijke pizza bakken bij. Of je nu foodie bent of een horecaprof, je kunt bij ons terecht. Van een driedaagse basiscursus tot een SVH-erkend diploma voor master pizzaiolo.
"Het is al jaren mijn grote passie om pizzabakkers in Nederland naar een hoger niveau te tillen en op die manier de van oorsprong lekkere en voedzame Italiaanse pizza in ere te stellen." - Marcel Losekoot over zijn missie in het vakblad Bakkerswereld.
Bekijk hier de pizza-opleidingen die we in huis hebben.
Pizzaiolo BASIS
Wil jij alle basiskennis opdoen die je nodig hebt als (hulp) pizzabakker of hobbybakker? Dan is onze opleiding "pizzaiolo basis" geknipt voor jou!
Na afronding van deze driedaagse opleiding ben je in staat om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken. Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig.
Indien gewenst kun je deze opleiding afronden met een examen voor het branche-erkende SVH-pizzaiolo diploma.
Wat leer je?
Pizza technieken
Theorie
Het zetten van een klassiek pizza deeg
Kneedtechniek
Recepturen en calculatie
Het opbollen van het deeg
Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan
Het gebruiken van een pizzaschep
Bakken in een professionele pizzaoven
Het werken met diverse meelsoorten
Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings
De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza
Gebruikte tarwe- en meelsoorten
Recepturen en processen
Fermentatie en rijpen van deeg
Bepaling van de watertemperatuur
De werking van de apparatuur
Je resultaat:
-
Je bent in staat om zelfstandig de lekkerste en gezondste pizza’s te bakken.
-
Je weet alles over een klassiek pizzadeeg.
-
Je beheerst de technieken om snel een pizzadeeg te openen (met de hand) en te beleggen tijdens 3 praktijkdagen in De Bilt.
-
Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken.
-
Je kunt met gebruik van een pizzaschep zelfstandig pizza's afbakken.
Wat is jouw investering?
Je betaalt 999 euro* (btw-vrij voor particulieren).
Jouw tijdinvestering:
-
3 praktijk cursusdagen van 10.00 tot 16:30 uur (3 x op maandag)
-
Theorie online
Examenoptie:
1. SVH-pizzaiolo-basis
-
Kosten: € 350
-
Praktijkexamen
Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.
Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.
We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Pizzaiolo PROF
Wil je als bakfan of (horeca) professional nog een stapje verder gaan dan het opdoen van basiskennis die je als pizzabakker nodig hebt? Dan is de "Pizzaiolo PROF" voor jou een aanrader. Je leert dan niet alleen het maken van een klassiek deeg, maar ook pizzabereiding met een voordeeg (biga en poolish) waarmee je nog luchtigere en smaakvolle pizza's leert maken.
Na afronding van deze cursus ben je in staat om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken. Je hebt voor deze cursus geen voorkennis of ervaring nodig.
Examenmogelijkheden (examen is optioneel en niet verplicht)
-
Je hebt de mogelijkheid om na afronding van deze cursus praktijk-en theorie-examen te doen voor het diploma Pizzaiolo PROF van de Pizza Academy. Het theorie-examen bestaat uit 30 open vragen en een praktijkexamen. Een online examentraining maakt deel uit van deze optie.
-
Daarnaast kun je ook praktijkexamen doen voor het vakdiploma Pizzaiolo SVH. Dit is een branche-erkend diploma dat vooral interessant is als een diploma relevant is voor jouw pizza carrière. Het is een praktijkdiploma op MBO-niveau 1.
-
Je kunt je ook inschrijven op beide examens.
Wat leer je?
Praktijk
Theorie
Het zetten van een klassiek pizza deeg
Het zetten van een indirect deeg (biga + poolish)
Kneedtechniek
Recepturen en calculatie
Het opbollen van het deeg
Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan
Het gebruiken van een pizzaschep
Bakken in een professionele pizzaoven
Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings
Het werken met diverse meelsoorten
De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza
Gebruikte tarwe- en meelsoorten
Recepturen en processen
Fermentatie en rijpen van deeg
Bepaling van de watertemperatuur
De werking van de apparatuur
Bereidings- en snijtechnieken
Mise-en-place en mastiek
HACCP in de praktijk
Je resultaat:
-
Je bent in staat om zelfstandig de lekkerste en gezondste pizza’s te bakken en nieuwe recepten te bedenken.
-
Je hebt alle basistechnieken onder de knie en weet hoe je werkt met indirect deeg (biga/polish)
-
Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken.
-
Je leert alle technieken in de praktijk tijdens 4 praktijkdagen in onze pizzeria in De Bilt.
-
Je kunt met gebruik van een pizzaschep zelfstandig pizza's afbakken.
Wat is jouw investering?
Je betaalt 1498 euro* (btw-vrij voor particulieren).
Jouw tijdinvestering:
-
4 praktijk cursusdagen van 9.00 tot 16:30 uur (4 x op maandag).
-
3 x theorielessen online
Examenopties:
1. Pizzaiolo PROF (diploma Pizza Academy)
-
1 x examentraining online
-
1/2 examen-dag (theorie- en praktijkexamen)
-
Kosten: € 250
2. SVH-examen Pizzaiolo basis (branche-erkend)
-
Kosten: € 350
-
Praktijkexamen
3. Beide examens
Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.
Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.
We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Pizzaiolo MASTER
Is alleen de basiskennis van een (hulp) pizzabakker voor jou niet genoeg? Wil jij all the way gaan met als doel om zelfstandig pizza’s te bakken? En bovendien alle ins en outs van het pizzavak leren? Dan kies je voor de pizzaiolo master.
Je leert alle geheimen van het bakken van een gezonde, licht verteerbare pizza.
Dit is onze meest gekozen opleiding voor professionals die meesterlijke pizzabakkers willen worden!
Examenmogelijkheden (examen is optioneel en niet verplicht)
-
Je hebt de mogelijkheid om na afronding van deze cursus praktijk-en theorie-examen te doen voor het diploma Pizzaiolo MASTER van de Pizza Academy. Het theorie-examen bestaat uit 30 open vragen en een praktijkexamen. Een online examentraining maakt deel uit van deze optie.
-
Daarnaast kun je ook praktijkexamen doen voor het vakdiploma Pizzaiolo SVH. Dit is een branche-erkend diploma dat vooral interessant is als een diploma relevant is voor jouw pizza carrière. Het is een praktijkdiploma op MBO-niveau 1.
-
Je kunt je ook inschrijven op beide examens.
Wat leer je?
Praktijk
Theorie
Het zetten van een klassiek pizza deeg
Kneedtechniek
Recepturen en calculatie
Het opbollen van het deeg
Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan
Het gebruik van een pizzaschep
Bakken in een professionele pizzaoven
Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings
Het werken met diverse meelsoorten
Biga & poolish-deeg zetten (indirecte methode)
Zuurdesem (semidirecte methode)
Pizzaproeverij-test
Prebake, voorbereiden grote groep
Pinsa Romana maken (hoge hydratatie pizza)
Focaccia bereiden
Pinsa Romana maken (hoge hydratatie pizza)
De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza
Gebruikte tarwe- en meelsoorten
Recepturen en processen
Fermentatie en rijpen van deeg
Bepaling van de watertemperatuur
De werking van de apparatuur
Pizzeria business case
Trends in ontwikkelingen
Verbeteren van meelsoorten
Enzymen
Meetinstrumenten en reologie
Mozzarella en tomaat
Reactie van Maillard en chemische processen
Praktijkvaardigheden assistent kok, zoals bereidings- en snijtechnieken
Mise-en-place en mastiek
Rollenspel over hoe je een gast ontvangt
HACCP in de praktijk
Je resultaat:
-
Je weet alles over een hoog gehydrateerd deeg, de techniek die van pizza een gezond en lekker gerecht maakt.
-
Je hebt alle basistechnieken onder de knie en weet hoe jij zelf met hoog gehydrateerd deeg licht verteerbare en koolhydraatarme pizza’s kunt bakken.
-
Je leert alle technieken in de praktijk tijdens 6 praktijkdagen in onze pizzeria in De Bilt.
-
Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken.
-
Je weet hoe je een pizza-concept introduceert in jouw zaak of een nieuwe zaak start.
-
Je krijgt toegang tot de online Profs Masterclass waarin Marcel je meeneemt in de trends en ontwikkelingen van de aankomende 5 jaar.
Wat is jouw investering?
Je betaalt 1995 euro (btw-vrij voor particulieren).
Jouw tijdinvestering:
-
6 praktijk cursusdagen van 9.00 tot 16.30 uur (maandag).
-
3 x theorielessen online
Examenopties:
1. Master Pizzaiolo (diploma Pizza Academy)
-
1 x examentraining online
-
1/2 examen-dag (theorie- en praktijkexamen)
-
Kosten: € 250
2. SVH-examen Pizzaiolo basis
-
Kosten: € 350
-
Praktijkexamen
Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.
Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.
We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
PINSAIOLO, word maestro in pinsa romana
Pinsa is geen pizza! Het is een uniek product. Meel van topkwaliteit en een hoge hydratatie zijn de kenmerken die Pinsa Romana tot een bijzonder en innovatief product maken. De smaak, geur en krokantheid zorgen ervoor dat jij en jouw klanten er vanaf de eerste hap gek op zijn. Tijdens deze cursus van 1 dag ontdek je alle processen en professionele technieken om de originele Pinsa Romana te maken.
De instructeurs van de Pizza Academy hebben veel ervaring met het maken van pinsa. Pizza Academy is al sinds 2013 een door Maestro Corrado diMarco uit Rome erkende Pinsaschool.
Wat leer je?
Pinsa praktijk
Theorie
Het zetten van een pinsa deeg
Opboltechnieken, stretch en fold
Recepturen en calculatie
Het bewerken van nat deeg
Het openen / steken van de pinsa
Het gebruiken van een pizzaschep bij pinsa
Prebaken en bakken
Het bereiden van pinsa met smakelijke sauzen en toppings
Het bereiden en eten van je eigen pinsa
De achtergrond en de ontwikkeling van de pinsa
Gebruikte tarwe- en meelsoorten
Recepturen en processen
Koude fermentatie en rijpen van deeg
Verschillende pinsaproducten (sharing, maaltijden, streetfood)
Benodigde apparatuur
Je resultaat:
-
Je bent in staat om zelfstandig de lekkerste en gezondste pinsa te bakken.
-
Je weet alles pinsadeeg.
-
Je beheerst de technieken om een pinsadeeg op te bollen (met de hand), te steken en te beleggen.
-
Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken.
Wat is jouw investering?
Je betaalt € 445 (btw-vrij voor particulieren).
Jouw tijdinvestering:
-
Online theorie-module met video's en recepten
-
1 praktijk cursusdag van 9.00 tot 16:30 uur
-
Kosten: € 445
Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.
Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.
We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Samen met zijn team brengt Marcel Losekoot jou de kneepjes van het ambachtelijke pizza bakken bij. Of je nu foodie bent of een horecaprof, je kunt bij ons terecht! Om je te helpen bij de keuze van de pizza-opleiding die bij jou past, hebben we ons cursusaanbod overzichtelijk in een schema hieronder gezet:
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Kijk hier alvast voor de cursusdata. Is jouw passie voor het maken van gezonde pizza’s aangewakkerd? Ga dan hier naar het aanmeldformulier.
"In onze pizzaschool en ons recent geopende pizzastudio in Bilthoven, combineren wij ambachtelijke tradities met moderne technieken om een diversiteit aan verschillende gezonde én lekkere pizza’s te ontwikkelen." - Marcel Losekoot over zijn lesaanbod in vakblad Bakkerswereld.