top of page

Opleidingen & workshops

Ontdek jouw pizzatalent!
 

Steeds meer consumenten en (horeca) professionals ontdekken hoe smaakvol licht verteerbare en culinaire pizza’s zijn. De honger naar (vak)kennis groeit: want hoe maak je zelf het juiste deeg en bak je een gezonde en smaakvolle pizza?
 

Samen met hun team brengen Marcel Losekoot en Salvatore Germana jou de kneepjes van het ambachtelijke pizza bakken bij. Of je nu foodie bent of een horecaprof, je kunt bij ons terecht. Van een driedaagse basiscursus tot een SVH-erkend diploma voor master pizzaiolo.

"Het is al jaren mijn grote passie om pizzabakkers in Nederland naar een hoger niveau te tillen en op die manier de van oorsprong lekkere en voedzame Italiaanse pizza in ere te stellen."  - Marcel Losekoot over zijn missie in het vakblad Bakkerswereld.

Bekijk hier de pizza-opleidingen die we in huis hebben.

Pizzaiolo BASIS

Wil jij alle basiskennis opdoen die je nodig hebt als (hulp) pizzabakker of hobbybakker? Dan is onze opleiding "pizzaiolo basis" geknipt voor jou!

Na afronding van deze driedaagse opleiding ben je in staat om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken. Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig.

Indien gewenst kun je deze opleiding afronden met een examen voor het branche-erkende SVH-pizzaiolo diploma.

Wat leer je?

Pizza technieken

Theorie

Het zetten van een klassiek pizza deeg

Kneedtechniek

Recepturen en calculatie

Het opbollen van het deeg

Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan

Het gebruiken van een pizzaschep

Bakken in een professionele pizzaoven

Het werken met diverse meelsoorten

Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings

De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza

Gebruikte tarwe- en meelsoorten

Recepturen en processen

Fermentatie en rijpen van deeg

Bepaling van de watertemperatuur

De werking van de apparatuur

Je resultaat:

  • Je bent in staat om zelfstandig de lekkerste en gezondste pizza’s te bakken.

  • Je weet alles over een klassiek pizzadeeg.

  • Je beheerst de technieken om snel een pizzadeeg te openen (met de hand) en te beleggen tijdens 3 praktijkdagen in De Bilt.

  • Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken. 

  • Je kunt met gebruik van een pizzaschep zelfstandig pizza's afbakken.

Wat is jouw investering?

Je betaalt 999 euro* (btw-vrij voor particulieren).

Jouw tijdinvestering:

  • 3 praktijk cursusdagen van 10.00 tot 16:30 uur (3 x op maandag)

  • Theorie online

 

Examenoptie: 

 

1. SVH-pizzaiolo-basis

  • Kosten: € 350

  • Praktijkexamen

Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.

Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.

We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De Pizza Academy opleidingen tot pizza prof

Pizzaiolo PROF

Wil je als bakfan of (horeca) professional nog een stapje verder gaan dan het opdoen van basiskennis die je als pizzabakker nodig hebt? Dan is de "Pizzaiolo PROF" voor jou een aanrader. Je leert dan niet alleen het maken van een klassiek deeg, maar ook  pizzabereiding met een voordeeg (biga en poolish) waarmee je nog  luchtigere en smaakvolle pizza's leert maken.

 

Na afronding van deze cursus ben je in staat om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken. Je hebt voor deze cursus geen voorkennis of ervaring nodig.

Examenmogelijkheden (examen is optioneel en niet verplicht)

  1. Je hebt de mogelijkheid om na afronding van deze cursus praktijk-en theorie-examen te doen voor het diploma Pizzaiolo PROF van de Pizza Academy. Het theorie-examen bestaat uit 30 open vragen en een praktijkexamen. Een online examentraining maakt deel uit van deze optie.

  2. Daarnaast kun je ook praktijkexamen doen voor het vakdiploma Pizzaiolo SVH. Dit is een branche-erkend diploma dat vooral interessant is als een diploma relevant is voor jouw pizza carrière. Het is een praktijkdiploma op MBO-niveau 1.

  3. Je kunt je ook inschrijven op beide examens.

Wat leer je?

Praktijk

Theorie

Het zetten van een klassiek pizza deeg 

Het zetten van een indirect deeg (biga + poolish)

Kneedtechniek

Recepturen en calculatie

Het opbollen van het deeg

Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan

Het gebruiken van een pizzaschep

Bakken in een professionele pizzaoven

Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings

Het werken met diverse meelsoorten

De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza

Gebruikte tarwe- en meelsoorten

Recepturen en processen

Fermentatie en rijpen van deeg

Bepaling van de watertemperatuur

De werking van de apparatuur

Bereidings- en snijtechnieken

Mise-en-place en mastiek

HACCP in de praktijk

Je resultaat:

  • Je bent in staat om zelfstandig de lekkerste en gezondste pizza’s te bakken en nieuwe recepten te bedenken.

  • Je hebt alle basistechnieken onder de knie en weet hoe je werkt met indirect deeg (biga/polish)

  • Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken.

  • Je leert alle technieken in de praktijk tijdens 4 praktijkdagen in onze pizzeria in De Bilt. 

  • Je kunt met gebruik van een pizzaschep zelfstandig pizza's afbakken.
     

Wat is jouw investering?

Je betaalt 1498 euro*  (btw-vrij voor particulieren).

Jouw tijdinvestering:

  • 4 praktijk cursusdagen van 9.00 tot 16:30 uur  (4 x op maandag).

  • 3 x theorielessen online

Examenopties:

​1. Pizzaiolo PROF  (diploma Pizza Academy) 

  • 1 x examentraining online

  • 1/2 examen-dag (theorie- en praktijkexamen)

  • Kosten: € 250

2. SVH-examen Pizzaiolo basis (branche-erkend)

  • Kosten: € 350

  • Praktijkexamen

3. Beide examens

Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.

Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.

We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

studenten aan de Pizza Academy leren deeg maken

Pizzaiolo MASTER

Is alleen de basiskennis van een (hulp) pizzabakker voor jou niet genoeg? Wil jij all the way gaan met als doel om zelfstandig pizza’s te bakken? En bovendien alle ins en outs van het pizzavak leren? Dan kies je voor de pizzaiolo master.

Je leert alle geheimen van het bakken van een gezonde, licht verteerbare pizza.

Dit is onze meest gekozen opleiding voor professionals die meesterlijke pizzabakkers willen worden!

Examenmogelijkheden (examen is optioneel en niet verplicht)

  1. Je hebt de mogelijkheid om na afronding van deze cursus praktijk-en theorie-examen te doen voor het diploma Pizzaiolo MASTER van de Pizza Academy. Het theorie-examen bestaat uit 30 open vragen en een praktijkexamen. Een online examentraining maakt deel uit van deze optie.

  2. Daarnaast kun je ook praktijkexamen doen voor het vakdiploma Pizzaiolo SVH. Dit is een branche-erkend diploma dat vooral interessant is als een diploma relevant is voor jouw pizza carrière. Het is een praktijkdiploma op MBO-niveau 1.

  3. Je kunt je ook inschrijven op beide examens.

Wat leer je?

Praktijk

Theorie

Het zetten van een klassiek pizza deeg

Kneedtechniek

Recepturen en calculatie

Het opbollen van het deeg

Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan

Het gebruik van een pizzaschep

Bakken in een professionele pizzaoven

Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings

Het werken met diverse meelsoorten

Biga & poolish-deeg zetten (indirecte methode)

Zuurdesem (semidirecte methode)

Pizzaproeverij-test

Prebake, voorbereiden grote groep

Pinsa Romana maken (hoge hydratatie pizza)

Focaccia bereiden

Pinsa Romana maken (hoge hydratatie pizza)

De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza

Gebruikte tarwe- en meelsoorten

Recepturen en processen

Fermentatie en rijpen van deeg

Bepaling van de watertemperatuur

De werking van de apparatuur

Pizzeria business case

Trends in ontwikkelingen

Verbeteren van meelsoorten

Enzymen

Meetinstrumenten en reologie

Mozzarella en tomaat

Reactie van Maillard en chemische processen

Praktijkvaardigheden assistent kok, zoals bereidings- en snijtechnieken

Mise-en-place en mastiek

Rollenspel over hoe je een gast ontvangt

HACCP in de praktijk

Je resultaat:

  • Je weet alles over een hoog gehydrateerd deeg, de techniek die van pizza een gezond en lekker gerecht maakt. 

  • Je hebt alle basistechnieken onder de knie en weet hoe jij zelf met hoog gehydrateerd deeg licht verteerbare en koolhydraatarme pizza’s kunt bakken.

  • Je leert alle technieken in de praktijk tijdens 6 praktijkdagen in onze pizzeria in De Bilt. 

  • Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken.

  • Je weet hoe je een pizza-concept introduceert in jouw zaak of een nieuwe zaak start.

  • Je krijgt toegang tot de online Profs Masterclass waarin Marcel je meeneemt in de trends en ontwikkelingen van de aankomende 5 jaar.
     

Wat is jouw investering?

Je betaalt 1995 euro (btw-vrij voor particulieren).
 

Jouw tijdinvestering:

  • 6 praktijk cursusdagen van 9.00 tot 16.30 uur (maandag).

  • 3 x theorielessen online

Examenopties:

​1. Master Pizzaiolo  (diploma Pizza Academy) 

  • 1 x examentraining online

  • 1/2 examen-dag (theorie- en praktijkexamen)

  • Kosten: € 250

2. SVH-examen Pizzaiolo basis 

  • Kosten: € 350

  • Praktijkexamen

 

Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.

Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.

We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Leer professioneel pizza's maken met de SVH-erkende opleidingen van de Pizza Academy

PINSAIOLO, word maestro in pinsa romana

Pinsa is geen pizza! Het is een uniek product. Meel van topkwaliteit en een hoge hydratatie zijn de kenmerken die Pinsa Romana tot een bijzonder en innovatief product maken. De smaak, geur en krokantheid zorgen ervoor dat jij en jouw klanten er vanaf de eerste hap gek op zijn.  Tijdens deze cursus van 1 dag ontdek je alle processen en professionele technieken om de originele Pinsa Romana te maken.

De instructeurs van de Pizza Academy hebben veel ervaring met het maken van pinsa. Pizza Academy is al sinds 2013 een door Maestro Corrado diMarco uit Rome erkende Pinsaschool. 

Wat leer je?

Pinsa praktijk

Theorie

Het zetten van een pinsa deeg

Opboltechnieken, stretch en fold 

Recepturen en calculatie

Het bewerken van nat deeg

Het openen / steken van de pinsa

Het gebruiken van een pizzaschep bij pinsa

Prebaken en bakken 

Het bereiden van pinsa met smakelijke sauzen en toppings

Het bereiden en eten van je eigen pinsa

De achtergrond en de ontwikkeling van de pinsa

Gebruikte tarwe- en meelsoorten

Recepturen en processen

Koude fermentatie en rijpen van deeg

Verschillende pinsaproducten (sharing, maaltijden, streetfood)

 Benodigde apparatuur

Je resultaat:

  • Je bent in staat om zelfstandig de lekkerste en gezondste pinsa te bakken.

  • Je weet alles pinsadeeg.

  • Je beheerst de technieken om een pinsadeeg op te bollen (met de hand), te steken en te beleggen.

  • Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken. 

Wat is jouw investering?

Je betaalt € 445  (btw-vrij voor particulieren). 

Jouw tijdinvestering:

  • Online theorie-module met video's en recepten  

  • 1 praktijk cursusdag van 9.00 tot 16:30 uur 

  • Kosten: € 445

Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.

Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.

We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Di Marco instructeur Pizza Academy pizzabakker

Samen met zijn team brengt Marcel Losekoot jou de kneepjes van het ambachtelijke pizza bakken bij. Of je nu foodie bent of een horecaprof, je kunt bij ons terecht! Om je te helpen bij de keuze van de pizza-opleiding die bij jou past, hebben we ons cursusaanbod overzichtelijk in een schema hieronder gezet:

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Kijk hier alvast voor de cursusdata. Is jouw passie voor het maken van gezonde pizza’s aangewakkerd? Ga dan hier naar het aanmeldformulier.

"In onze pizzaschool en ons recent geopende pizzastudio in Bilthoven, combineren wij ambachtelijke tradities met moderne technieken om een diversiteit aan verschillende gezonde én lekkere pizza’s te ontwikkelen." - Marcel Losekoot over zijn lesaanbod in vakblad Bakkerswereld.

bottom of page